Billigare att köpa nytt?

Köp och sälj | Wednesday October 19 2016 | Comments Off on Billigare att köpa nytt?

När man handlar begagnat online på blocket eller tradera så är det lätt att man dras med av vad som verkar vara helt otroliga priser. Frågan är dock om det alltid är en så bra deal som det verkar?

second hand

Håll koll på rabatter

Inte sällan dyker det upp otroliga erbjudanden på helt nya produkter. Genom att hålla koll på produkter inom just det området man är intresserad av hinner man finna de kortvariga rabatterna och innan de går ut. Kontrollera även vilka erbjudanden som finns i produktgruppen varje gång du tänker köpa något begagnat. På så sätt behöver du inte råka köpa en sämre produkt till ett högre pris. Glöm dock inte att det inte nödvändigtvis bara handlar om att direkt jämföra priserna. Det finns även andra delar att ta med i beräkningen.

Räkna med garanti och support

En av de största nackdelarna med att köpa begagnat är att det följer med en hel del osäkerhet. Om produkten inte är inom garantitiden så kan det blir svårt att få den ersatt även om det är ett tillverkningsfel. Enligt svenska konsumentköpslagen så finns det till exempel en sexmånadersregel. Om ett fel dyker upp på produkten inom den tiden så antas den ha funnits där hela tiden. När det första halvåret passerat så flyttas istället kravet över på dig och du måste bevisa att det var ett ursprungligt fel på varan. En garanti förenklar oftast reglerna för när man kan få reparation av produkten alternativt den utbytt mot en ny.

Glöm inte att ta med dessa fördelar som en ny produkt har när du gör beräkningen för hur mycket du är villig att betala för en begagnad. Räkna med risken att den skulle gå sönder och du skulle förlora hela summan du betalade för den. Kontrollera även om du har möjlighet att få den support och hjälp du behöver om det är en lite mer komplicerad produkt.