För dig som börjar bli tunnhårig

Hälsa,Mode | Tuesday April 27 2021 | Comments Off on För dig som börjar bli tunnhårig

Håravfall drabbar de allra flesta förr eller senare. Vanligast är det bland män och det brukar börja någon gång i femtioårsåldern. Forskare har lagt ner mycket tid och möda för att hitta det bakomliggande skälet till håravfall. Emellertid har forskarna inte hittat någon generell metod. Ett sätt tycks dock vara att stimulera hårbotten med någon typ av massage eller akupunktur. Vill du prova en sådan metod, köp hem och prova idag.

Kända artister är drabbade

Sean Connery och Bruce Willis är två kända artister som har tappat det mesta av håret uppe på skulten. Sean Connery använde länge en liten tupé som är en mycket liten peruk för att dölja sin flint. Just peruker är med andra ord den enda helt säkra metoden att dölja ett krypande hårfäste.

Forskningen gör framsteg

Forskarna har nu med ganska hög säkerhet förklarat vilken gen det är som gör att man tappar håret. Därifrån till att finna ett säkert läkemedel är steget tyvärr långt. Det forskarna sammanfattnings vet är att hårsäckarna inte tar upp fettsyror i tillräcklig mängd för att håret ska växa. Tyvärr räcker det inte med att smörja in skalpen med fettsyror, hårsäckarna kan inte tillgodogöra sig dessa utan vidare.