Tjäna extrapengar på nätet

Tips | Saturday February 27 2016 | Comments Off on Tjäna extrapengar på nätet

Idag finns det många olika sätt att tjäna en extra slant på webben. Några av de mest välkända personerna som först visade att möjligheten fanns var kanske de populära unga bloggerskorna, vars stora intresse för mode och smink snart resulterade i gratis varuprover och välplacerad reklam på den egna plattformen. Sedan dess har blogglandskapet förändrats och för privatpersonen ligger det nog närmre till hands att sälja oönskade föremål på en auktionssajt än att försöka locka till sig reklampengar.

Men det finns även andra, lite mindre uppenbara metoder.

För den som har en del saker som inte längre används där hemma är det faktiskt ingen dum idé att lägga ut dem till försäljning på en annonssajt som Blocket.se eller auktionera ut dem på en plattform som Ebay eller Tradera. Har man tur får man inte bara några extra kronor på fickan, utan slipper också onödigt bråte i bostaden. Dessutom är det roligt att någon annan nu har glädje av sakerna. Som en extra bonus är det till och med bra för miljön.

En lite mer riskfylld, men även spännande väg att tjäna en slant på nätet är att försöka sig på casinospel online. Men vid många varianter rör det sig om rena hasardspel, där det är turen som avgör spelets utgång – inte den egna skickligheten. Pokern kan kanske sägas vara undantaget från denna regel. Många menar att det går att överlista motståndarna om man är riktigt duktig. Är man en van spelare kan det gå vägen, men tänk på att man aldrig vet vem som gömmer sig bakom den virtuella spelaren tvärs över pokerbordet.

Även om man inte driver en blogg kan man tjäna pengar på reklam och marknadsföring på webben. Metoden kallas för affiliate marketing och går ut på att locka besökare till ett företags hemsida via den egna sajten. I gengäld för varje potentiell kund som besökt företagssidan tack vare dig får du en viss kompensation. Låter det krångligt? Kanske är spelets gudar vänligt sinnade idag…