Diamanter är en kvinnas bästa vän

Sedan 40-talet har diamanter varit en given plats på en kvinnas vigselring. Efter att Marilyn Monroe sjöng “Diamonds are a girl’s best friend” år 1953 så blev diamanter mer och mer populära.

Det började med att en amerikansk diamanttillverkare lanserade diamantringen som vigselring år 1948 och då med en numera kända slogan: “En diamant varar för evigt”. Just den reklamslogan är en av de mest kända genom tiderna.

Diamantens historia

Att skapa en diamant är ingen lätt sak och inget som vi kan skynda fram. Diamanter skapas djupt under jordskorpan och processen började då för flera miljoner år sedan. Hårt tryck och intensiv värme gör att alltså kol blir diamanter.

Ordet diamant betyder hård/hårt och kommer från det grekiska ordet Adamas. De gamla grekerna trodde dessutom att diamanter var tårar från gudarna och splitter från stjärnorna.

Att köpa ett diamantsmycke

En diamant är känd för sina vackra reflektioner och glitter. När du ska köpa ett diamantsmycke är det dock en del du behöver tänka på. Karat, klarhet och slipning är då några av de saker som du behöver kolla upp och få ett certifikat på. Du behöver givetvis vara säker på att diamanten är äkta och du inte blir lurad.