När det finns störande grannar i en bostadsrättsförening

Det har kanske alltid varit lugnt i ditt hus tidigare och så plötsligt flyttar det in någon ny. Att inte få ha lugn och ro i sitt eget hem kan vara störande. Få mer information online om vilken hjälp du kan få om situationen blir ohållbar.

Störande beteende

Det finns mycket som kan göra dig irriterad när det kommer till grannar. Tv:n på hög volym, musik dygnet runt, skrik och andra höga ljud. Men sen finns det även allvarligare orsaker som till exempel våld. Försök i första hand prata med grannen i fråga. Kanske personen inte har förstått hur bra det faktiskt hörs till din lägenhet. Hjälper inte det ta kontakt med fastighetsägaren

Vad kan få en granne vräkt?

Idag är det tyvärr svårt att få en granne vräkt. Normala vardagsljud är inte en orsak att bli vräkt, till exempel barnskrik. Däremot får du såklart inte ha stereon på full volym, ingen skillnad på tidpunkt på dagen. Om du upplever att en granne är störande skriv ner händelserna. Notera noggrant vilka tidpunkter det rör sig om. Det finns många du kan kontakta för att få hjälp med problemet. Hyresvärden, Hyresrättsföreningen om du hör till den eller störningsjournalen är några. Kom ihåg att alla ska kunna trivas i sitt eget hem.