Köp ny väggklocka hem

En klocka hemma på väggen har varit ett behändigt sätt att ha koll på tiden i flera hundra år. Mekaniken i klockan är idag mer utvecklad, men funktionen fortfarande den samma. Är du en av dem som gärna fortfarande har en klocka hemma kan du handla här.

Klockan genom tiderna

Tid är något som har väglett oss länge. När vi ska ta oss till jobbet, komma hem eller när det är dags att vakna eller sova. Klockan styr våra liv och kommer göra så även i fortsättningen. Den första väckarklockan uppfanns redan 1787. Och redan på 1200-talet fanns det mekaniska klockor. Något som dock har ändrat med tiden är hur exakta klockorna är. Förut höll de inte alltid tiden, medan det idag avviker endast några sekunder.

Olika klockor

Som du säkert redan vet kommer klockan i flera olika designer. Du har en på handleden, på telefonen eller hemma på väggen. Kanske står det även en klocka på ditt nattduksbord. Även om trenden att ha en klocka på väggen har avtagit något är det fortfarande många som inte klarar sig utan en väggklocka. Förutom att det är ett enkelt sätt att se tiden är det även en snygg inredningsdetalj. Välj en klocka med en färg eller mönster som passar in i ditt hem.