Odla avokado hemma

Tips | Friday December 17 2021 | Comments Off on Odla avokado hemma

Det är fullt möjligt att gro ett avokadofrö hemma. Med hängivenhet och omsorg är det möjligt att odla ett avokadoträd som bär frukt en dag. I den här artikeln kan du läsa några av de användbara tipsen om allas favoritfrukt och hur man odlar avokado inomhus.

Hur man odlar en avokado inomhus

Det finns två sätt att odla ditt eget avokadoträd. Avokado kan odlas från en avokado frö som skördats från en avokado i mataffären, eller så kan de odlas från plantskolelager. Att odla en avokado från frö är lätt. Det första du ska göra är att skölja fröet rent. Använd sedan tre tandpetare för att hänga upp den, bred ände längst ner, över ett glas vatten fyllt så att fröet är nedsänkt till cirka en tum, med toppen utsatt för luft. Efter sex veckor bör rötter och stamskott börja komma ut ur fröet.

Vård av avokadoträd

Avokado är känsliga växter med några mycket specifika krav. De klarar sig bäst i varma temperaturer. Vilket gör dem till utmärkta inomhusplantor. De njuter av full sol och kan dra nytta av lite extra ljus under vintermånaderna. Oavsett om ditt avokadoträd bär frukt eller inte, kommer du att ha en unik och vacker krukväxt som kommer att imponera på dina gäster. Klicka dig vidare här för mer info om avokado.