Behovet av pall- och fraktetiketter

Det är knappast gångbart att sätta på handskrivna etiketter på industripallar. Tvärtom behöver verksamheter ett smidigt system för att märka all typ av frakt. Dessutom är det viktigt att etiketterna innehåller rätt information och är i enlighet med föreskrifterna för branschen.

Leverantörer av helhetslösningar

Verksamheter som sysslar med frakt av något slag har behov av att märka alla pallar som sänds ut. Det kan låta enkelt men i själva verket är märkningsprocessen ganska komplicerad. Åtminstone om det inte finns ett smidigt system bakom.

Idag finns det företag som erbjuder kompletta lösningar för att märka pallar med rätt etikett. Det går dessutom att köpa etiketter online, vilket också är tidsbesparande. Att använda leverantörer som erbjuder märkningssystem är en smidig åtgärd för industrier inom många branscher. Det är dessutom kostnadseffektivt eftersom regelbundna leveranser av etiketter minskar industrins lagerkostnader. Det blir dessutom automatiskt lättare att budgetera.

Rätt typ av etiketter

Det är flera faktorer som spelar in när det gäller att välja rätt typ av fraktetikett. Bland annat måste etiketten ha rätt storlek, men även temperatur, fukt och damm påverkar valet. De specialiserade företagen inom märkning av fraktpallar erbjuder i regel en komplett portfölj av etiketter i olika material. Rådfråga kundtjänsten för att säkerställa rätt etikett i samband med den första beställningen.