Hur ser guldpriset ut för den som vill sälja guldsmycken?

Människor har handlat med guld i alla tider. Det beror bland annat på att guldet har ett stabilt värde som inte påverkas så mycket av den övriga valutaekonomin. Det innebär att guldets värde inte sjunker särskilt mycket om det till exempel blir inflation i ett land.

I Sverige är det inte så vanligt att använda guld som en investering eller sparform. Istället väljer vi att spara våra pengar i fonder eller på vanliga sparkonton. Men många svenskar äger ändå en del guld men då är det oftast i form av smycken.

Så lätt säljer du ditt guld

Om du är sugen på att sälja av ditt guld är det en bra tid att göra det nu. Nuförtiden behöver du inte gå med dina smycken till en fysisk butik för att få dem värderade. Enligt sidor online är det bara att beställa en så kallad guldpåse. Företaget skickar hem guldpåsen till dig. Därefter lägger du dina smycken i påsen och sänder dem tillbaka. De smycken som ligger i påsen är då försäkrade.

När företaget har tagit emot dina smycken hör de av sig till dig och berättar vad de vill betala för ditt guld. Skulle du inte vara nöjd med erbjudandet skickar de tillbaka smyckena till dig.