Hushållsnära tjänster – vad innebär det?

Idag finns det stora möjligheter att få hjälp med så kallade hushållsnära tjänster. Det innefattar en rad olika områden som du kan få hjälp med i hemmet som du kanske känner att du inte hinner med eller klarar av på egen hand.

Tack vare RUT-avdraget behöver många hushållsnära tjänster inte bli så dyra vilket gör att fler och fler har möjlighet att anlita hjälp med dessa tjänster. Hushållsnära tjänster innefattar följande områden:

Trädgårdssysslor

Att ha en vacker och grönskande trädgård kräver både tid och kunskap. Då kan du få hjälp med att underhålla den utifrån behov. Det kan också vara gräsklippning eller snöskottning.

Barnpassning

Många utmanas av det så kallade vardagspusslet som innebär att många aktiviteter ska kombineras och det kan vara svårt att få jobbtider att gå ihop med barnens förskola. Då kan barnpassning i hemmet vara ett mycket välkommet inslag.

Städning

Idag är det mycket populärt att anlita hemstädning i Stockholm vilket gör vardagen enklare på många sätt. Professionella och utbildade städare ser till att hemmet blir rent och fint samtidigt som du själv kan ägna din fritid åt saker du tycker är roligare. Det är en av de vanligaste formerna av hushållsnära tjänster.

Flyttstädning och visningsstädning

I en flytt är det mycket att tänka på, och genom att anlita hjälp med flyttstädning eller städning inför en visning frigör du tid och energi till annat som flytten kräver.

Matlagning och klädvård

Behöver du hjälp med att laga mat i hemmet eller att tvätta kläder kan du få hjälp med det också. Det är ofta en mycket tacksamt tjänst för personer som inte klarar av dessa på egen hand.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis är hushållsnära tjänster det arbete som sker i eller i nära anslutning till hemmet. Några saker som dock inte hör dit är exempelvis bortforsling av avfall, djurpassning, hemkörning av mat och kemtvätt.