Om du har problem med prostatit – sök hjälp

Många män har problem med prostatan, speciellt när de blir äldre. Det är något som kan sänka självkänslan, men du ska veta att du inte är ensam och att det finns hjälp att få. Klicka dig vidare här för att komma till en klinik som specialiserar sig på just olika problem med prostatan.

Vad är prostatit?

Om du har kronisk prostatit innebär det ofta att det finns en inflammation i prostatan. Den kan hålla i sig under en relativt lång tid för att sedan avta eller helt försvinna och komma tillbaka igen efter en tid. När du har prostatit har du ofta ont i underlivet, magen och nedre delen av ryggen.

Vanliga symptom

Alla är olika och vi upplever inte smärta likadant. För vissa kan det ta ont att sitta på en cykelsadel. Ett annat vanligt symptom är att du behöver tömma blåsan oftare. När du sedan urinerar kan det göra ordentligt ont när inflammationen är som värst.

Symptomen kan liknas vid njursten, så det är alltid viktigt att göra ett besök till en läkare. På så sätt kan du få en korrekt diagnos och hjälp med problemet. Det är framförallt viktigt att inte vänta för länge, utan söka hjälp i ett tidigt skede.