Sälja själv

Det kan kännas som att kasta pengar i sjön om man bara åker till tippen med en möbel bara för att man är less på den. Speciellt när man vet att det finns så många händiga personer som hellre köper en skamfilad gammal byrå och gör om den än att gå på IKEA. Samma tankar dyker säkert upp när du ska kasta porslin, tavlor och kläder. Det vore bättre om du tog dig tiden att sälja sakerna så att du får en slant och saken kan fortsätta användas.

Välj rätt sida

Leta fram det du ska sälja. Nu kanske inte allting passar att sälja på samma ställe. Det finns många som säljer kläder så sidor som Blocket är inte lämpligt. Här söker man ofta på större saker och vill gärna försöka hitta så bra pris som möjligt på kläderna samt enkelt få kontakt med ägaren. Sidor som Facebook kan passa ypperligt. Det finns många grupper på sajten som är skapade för att hjälpa folk att sälja kläder och då kan du säkert hitta en som är riktad precis till din stad.

Tradera är en bra sajt när du ska sälja mindre saker. Ingen vill egentligen betala jättemycket frakt för att köpa en begagnad soffa. Sikta på att sälja kläder, som du kan få bra avkastning på om det blir budgivning mellan flera köpare, eller små prydnadssaker och porslin. Det finns dock en uppsjö av småsaker som säljs så var beredd på att du kanske få lägga upp samma sak mer än en gång innan den säljs. Möbler är bäst på Blocket.

Det är många som säljer saker men eftersom man söker främst inom sitt eget län behöver inte beräkna någon fraktkostnad för sakerna. Köper man en begagnad byrå eller köksbord hämtar man det hellre själv. Här finns också alternativen att köpa en lite dyrare annons för att synas bättre vilket kan rekommenderas för dyrare möbler och om du vill sälja snabbt.