Allt för dig som kör snöskoter i vinter

Nu är vintern äntligen här och skotersäsongen har börjat på riktigt. Oavsett om du kör dagligen eller endast har möjlighet under helger och semesterveckor så är det viktigt att vara rätt utrustad för roliga äventyr på din skoter.

Vilken skoterutrustning behöver du

För din säkerhet är det bra att packa ned en spade, vindsäck och något att göra upp eld med eller ett stormkök. Du kan även ta med dig isdubbar, en ficklampa och plank att lägga under skotermattan för bättre fäste ifall du skulle köra fast ordentligt och det tar tid att komma loss. En termos med någon varm dryck kan också vara bra att ta med.

Bra skoterutrustning för kroppen

När du ska köra skoter är det väldigt viktigt att du är rätt klädd. Att klä dig med varma skoterkläder inför en skotertur innebär att du har ett bra underställ mot kroppen sedan kanske en skön joggingbyxa och hoodie innan du tar på dig skoterdräkten.

Du behöver även ordentliga, vattentäta skor som håller värmen bra för att inte bli blöt. Sist men inte minst behöver du en hjälm med visir eller använda skidglasögon som skydd. Du kan klicka här för ett brett urval av modern skoterutrustning.