Gåvor

Tar en vän examen? Firar farfar 100 år? Har dina föräldrar varit gifta i snart trettio år eller har lillasyster tagit körkortet? Alla är möjligheter för firande. Oftast när man blir bjuden på fest vill man ta med en gåva. Men vet man inte exakt vad personen vill ha kan det innebär många timmars promenerade på stan. Då är det bättre att leta runt på internet.

Enklast är att söka på saker som du vet att personen gillar. Gillar farfar bilar kan man ge bort presentkort som ger honom chansen att köra en riktig Ferrari. Eller så har han samlat på miniatyrbilar sedan han var liten. Sådana specifika gåvor är svåra att hitta ute i butiken men på nätet finns det nästan en butik för allt.

Har man tagit examen, körkort, fått sitt första jobb eller liknande så är presenten mer fin kutym än ett måste. Presenten kan vara en chokladask, om man så önskar. Ibland är det ändå lite roligare att ge något som verkligen uppskattas. Vid sådana här tillfällen kan smycken vara en väldigt bra gåva. Det finns sidor på nätet som erbjuder unika, handgjorda smycken som inte kostar skjortan.

Det går också att göra egna presenter. För många känns det ännu mer speciellt när man tagit sig tiden att komma på något som är personligt och skapat det själv. Det kan vara att baka personens favoritmuffins och lägga dem i en trevlig korg tillsammans med lite blommor, kanske ett litet finare kaffe och lite biscotti.  Har man talang för målning är en tavla väldigt uppskattat.

Klarar man bara av streckgubbar och smileys kan man satsa på att bjuda ut den man firar på något roligt: en biokväll med middag före, en dag på tivoli eller en fisketur. För de flesta är nog storsäljaren spel och spelkonsoler. Ett presentkort på spelsajten Steam är en schysst gåva. Annars kan man köpa en säsongsbox av hans eller hennes favoritserie.