Sommarsmart till huset

Sommaren är i antågande, ja på sina håll får man nog säga att den redan är här. Det är en tid för lugn och ro, men också för att fixa och dona. Här kommer några tips på vad du kan fixa med på ledig tid.

Liten altan

TrädgårdHar man en bostad med ett yta utanför dörren där man kan göra något av så tänkte vi rekommendera en liten altan, eller trädäck om man så vill. Det är inte speciellt svårt faktiskt, även om man inte anser sig själv tillhöra kategorin händig. Mät upp den jämna yta du har tillgänglig och därefter så införskaffar du dig ett antal klassiska lastpallar. Dessa lägger du uppochner och ser till att de har stag i hörnen. Du har även sett till att införskaffa brädor som du sågat till i rätt längd. Spika fast dessa på lastpallarna och med lite finjusteringar så har du ditt egna träldäck klart inom kort!

Markis

Har du en uteplats utan tak så kommer här ett tips som kommer att göra det till en mer funktionell plats. Att införskaffa en markis är en bra investering som kan täcka upp såväl stora som små ytor. I grunden är markisen ett solskydd men skyddar förstås mot regn också när det är utfällt. Beroende på hur din uteplats är utformad så får du välja vilken typ av modell som passar dina behov. Bor du nära huvudstaden så finns det stora möjligheter att hitta något som passar just dig. En markisförsäljare i Stockholm som vi kan rekommendera är Alltisolskydd.se som har ett stort utbud att välja ifrån.

Lite grönt är skönt

Nu är det förstås så att alla inte har en jättetomt där man har möjlighet att anlägga en stor trädgård. Men vill man ha lite grönt omkring sig så finns det ändå alternativ. Ett fint tips som vi hittade på husohem.se är något som kallas för en pilkorg. För att enkelt beskriva det så är det en korg du placerar på gräsmattan och som fylls med jord och annat smått och gott som hör planteringen till. I denna kan du förslagsvis odla dina egna färska kryddor som basilika, oregano, persilja och liknande. För en mer utförlig förklaring hur du ska göra detta, klicka på länken till husohem.se.