Sommarfräsch

Det är en lycklig tid när man börjar se knoppar på träden och hur solen stiger upp allt tidigare på morgonen. Men det är också en tid då man blir påmind om man suttit inne hela vintern och helt glömt bort allt det där vad kosthållning och träning heter. Därför tänkte vi prata om något annat än bara köpa och sälja. Sommaren har påverkat oss också.

Man klämmer på magen, benen och armarna och känner att musklerna sviker en. Nu måste man snabba sig och bli sommarfräsch som man kan njuta av semestern utan ångest.

Viktnedgång

Har man de där extra kilon sedan julmaten kvar? Under vintern är det lätt att ta tillbaka gamla vanor eftersom kylan och mörkret gör en mer benägen att stanna inomhus och bara mysa. Nu vill man ha på sig linnen och shorts men kläderna man köpte förra sommaren sitter kanske inte lika bra. Ett enkelt knep är att skynda på viktnedgången. Ett lovande extrakt är hydroxycitrisk syra som man hittar i den indonesiska frukten Garcinia Cambogia. Det kan hjälpa dig att komma i form lite snabbare. Så klart behöver man röra lite mer på sig och kasta bort det onödiga i skafferiet men du behöver inte kämpa lika länge för att nå ditt slutmål. Du kan hitta fruktextraktet i Swiss Clinics dietprodukt som inte bara snabbar på viktnedgången, den är bra för allmänhälsan också.

Sömn

En annan viktig del för att vara fräsch och hälsosam i sommar är att få tillräckligt med sömn. Under vinter kan vår interna klocka ställa om sig eftersom vi har så lite solljus, speciellt i Norrland. Alla behöver olika mängd sömn och du behöver kanske testa dig fram vilken mängd som du kräver för att vakna utvilad. Faktum är att vi är egentligen konstruerade att sova i två omgångar. Förr i tiden brukade man kliva upp på natten och vara vaken i några timmar innan man gick och lade sig igen för att sedan kliva upp och börja arbeta.

Vatten

Hälsa heter vatten. Hela din kropp behöver vatten för att fungera optimalt men under sommaren är det också en viktig del så du inte blir uttorkad. Din hud behöver också vatten för att inte bli torr eller hamna i obalans. Är man inte van att dricka två-tre liter vatten om dagen kommer de första veckorna att innebära många små toalettbesök men din kropp och din hälsa kommer att tacka dig. Det gör träningen lättare och mer effektiv samtidigt som det mättar så du inte blir sugen på onyttigheter lika ofta.