Auktioner

En sommaraktiviteter som lockar många är att gå på auktioner. Man får ofta vara utomhus i fint väder, titta på roliga saker och kanske ropa in ett eller ett annat fynd.

Om du vill hitta en auktion i din stad är det lättast att söka i tidningen. Många auktionsfirmor lägger ut annonser när det är dags. Söndag brukar vara reserverade för auktioner, det har blivit lite av en tradition. Det är ju trots allt störst chans att så många som möjligt är lediga och inte har något planerat under den dagen. En auktion kan vara från ett dödsbo eller konkursföretag. Då ska allting bort och mycket kan auktioneras bort i blandade lådor så genom att buda på en vara kan du få en hel låda med olika saker.

Vanligt med tyger, porslin och mindre leksaker. Det finns även större auktionshus som hanterar dyrare saker. Dessa reser inte runt utan har en fast lokal där de håller till.  På dessa ställen är prislappen högre och man bjuder gärna in internationella budgivare via internet och telefon när något dyrare ska visas upp. Håll koll i tidningen eller på din lokala auktionshus hemsida. Rätt som det är blir varje söndag uppbokad under hela sommaren!